Ishrana i zdrav život postaju sve teži i teži. Ukoliko nemate stabilan život i posao, kao što je to inače slučaj za većinu ljudi u ovom dijelu svijeta, onda je teško pronaći sredstva da si obezbjedite tu tzv. “zdravu i organsku” hranu koja je danas preporuka mnogih fitnes trenera i dijetetičara.

Ipak, to nije tako crno i bijelo. Doktorica Veroslava Stanković je odlučila da s nama podijeli neke jednostavne tajne za mršanje i zdrav život. Iako znamo da svi žele izgledati u top formi tokom ljeta, doktorica tvrdi da je najbolje jesti zdravo cijelu godinu a ne samo na proljeće i ljeto.

Razlog tome je taj što tim naglim dijetama opterećujemo sebe i naše tijelo stresom koji narušava naš imuni sistem i naše raspoloženje, tako da je najbolje stvoriti neku balansiranu prehranu u kojoj ćete jesti što više povrća, umjereno voća, mesa i mliječnih proizvoda, a masnu hranu i šećere izbjegavati ali ne skroz izbaciti. Doktorica kaže da čak i ako ste stalno zauzeti i imate puno posla, i dalje možete naći vrijeme za tri obroka i jednu užinu i da je to sasvim dovoljno ako se pravilno hranite. Predlaže da se ujutro trenira jer je tad najprijatnije.

Suplemenata se treba kloniti osim ako su preporučeni od strane doktora da poprave ishranu koja je već loša. Treba piti i mnogo vode pored toga, i kad uspostavite normalnu ishranu i dovoljno fizičke aktivnosti, onda mršanje neće biti problem jer ćete živjeti zdrav život i uz to sve dolazi i dobar izgled i raspoloženje.