Kada je u pitanju korona virus , doktorica Nada Kuljić Kapulica je u nekoliko navrata za javnost rekla , kako se ona sa koronom susretala još osamdesetih godina , te da se zna da su neki korona virusi otkriveni i šezdesetih godina prošlog vijeka , a u te viruse spadaju i SARS kao i MERS.

 

Ova doktorica je već neko vrijeme u penziji , a svoj radni vijek je provela na Vojno-medicinskoj Akademiji u laboratoriji za dijagnostikovanje korona virusa. Kada je u pitanju virus , ova doktorica je rekla da postoje dva spoja virusa i to evropski i američki , a ona se bavila evropskim , što joj je bilo veliki izazov , jer u njeno vrijeme je bilo malo stručnjaka koji su se bavili tim virusima , jer su ih smatrali bezopasnim , i gledali na viruse kao na obične prehlade.

Međutim , sada se sve promijenilo , i sama doktorica ne može da vjeruje da je Covid napravio ovakve stvari , te postao smrtonosan. Nju je iznenadila njegova snaga , jer su svi očekivali da oslabi preko ljeta , ali to se nije desilo. Zbog toga ova doktorica smatra da je ovaj virus vještački , jer je otporan na temperaturu. Doktorica je dodala da smtara da je ovaj virus napravljen od strane čovjeka , ali da će i ova pandemija polako da gubi na snazi , kao što je to bio slučaj i sa svim ostalim pandemijama , koje su bile prije ove.