Svi znamo da je epidemiološka situacija u Srbiji kada je korona virus u pitanju svakim danom sve gora i gora, i svakim danom imamo sve veći broj zaraženih i oboljelih osoba, pa su ljudi koji se najviše traže i od kojih se očekuju naredni koraci, savjeti svakako ljudi, odnosno članovi Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Srbije, koji su opet krenuli svakim danom da se obračaju javnosti u 15 sati.

 

Tako su isto i radili u martu mjesecu, kada je krenuo prvi val ovog opasnog virusa ! Doktorica Kisić Tepavčević je sigurno osoba koja se u ovih pola godine najviše eksponira u medijima, i ovoga puta je govorila o daljnjim mjerama koje se planiraju uvesti i donijeti. Kada su u pitanju nove mjere rekla je da tu nema ništa novo da ponudi osim opštih preventivnih mjera koje su do sada ponovljene milion puta.

Navela je i to da se i dalje razmatra uvođenje policijskog sata, ali trenutno najbolji način da se zaštitimo je da koristimo maske, držimo distancu i da često peremo ruke. Navela je i to da će ove mjere biti na snazi dok se ne pronađe lijek ili vakcina i da je to sve da bi se spašavali životi naših građana.  Budite odgovorni. !