I za danas jedna jako potresna vijest koja je povezana sa crnom hronikom, koje je sve više i više u posljednje vrijeme. Jednostavno je postala svakodnevnica da kada otvorimo internet portale i društvene mreže, skoro da i nema nekih lijepih vijesti, nego da su samo ubistva, silovanja i masakri uobičajena pojava u cijelom svijetu. I Balkan je polako ušao u taj trend, pa se i na našim prostorima sve čepće dešavaju ovaakve stvari. 

Sljedeće vijest koja je zgrozila cijelu Rusiju je ta da je jedan poznati doktor iz Novosibirska, svoju pacijenticu Ninu Surgackuju ubio, to jeste zadavio tokom spolnog odnosa. Mihail Tikhonov je poništio zakletvu koju je kao doktor položio, a to je da nema zbližavanja sa pacijentima, pa je sa Ninom ušao u intimnu vezu. Međutim, kada je tokom se ksa shvatio da je ona transeksualka, on ju je zadavio. 

Raskomadao je njeno tijelo, neke dijelove je ispekao u rerni pa bacio u šolju, dok je neke pobacao u kontejner. Sve je krenulo kada su jedne večeri izašli u jedan restoran, a onda ga je Nina pozvala kod sebe na čašu vina, iu on je prihvatio taj poziv. Ponijela ih je intimna atmosfera, a ni jednog trenutka Mihail nije shvatao da se ovdje radi o muškarcu. 

Međutim, ono što je karakteristično je to da je on kanibal, pa je neke dijelove nesretne Nine pojeo, a policija ga je uhvatila kod kontejnera kada je bacao njene komade tijela. Slijedi mu 20 godina zatvora.