Naime, kardihirurg Miljko Ristić rekao je da su obdukcije onih koji su nažalost preminuli od korona virusa dale vrlo frapantne i jako zabrinjavajuće podatke.

 

 Navedeno je da je do sada u Srbji urađeno samo 17 obdukcija jer SZO ne preporučuje obdukcije jer je veliki rizik od zaraze onome koji rade obdukciju.

Kada se radi o obdukciji Ristić je naveo da ove stvari trebaju svi da znaju, a posebno se to odnosi na mlade da bi im služilo kao veliko upozorenje.  Rezultati su zabrinjavajući: dolazi do nerkoze plućnog tkiva koja se ne može ničim popraviti. To objašnjava što pacijenti umiru u roku od 48 sati. Naši mladi bi morali da shvate da nije riječ o običnoj upali pluća koja će proći lijekovima i antibioticima, zabilježen je veliki broj preminulih koji nisu imali nikakvu bolest prije toga rekao je Ristić. !

 Naveo je i to da umiru i mlade osobe, da je među onima na kojima je urađena obdukcija najveći broj mladih ljudi koji su život izgubili između 24 i 48 sati.  Dr. Ristić na kraju naveo je i to da respiratori nisu svemogući, i da oni mogu da omoguće samo zdravom dijelu pluća da lakše diše, dok je onaj dio koji je zahvaćen infekcijom nepovratno uništen te se ne može ni sa bilo kojim lijekom vratiti funkcija pluća, i u tom slučaju respiratori nisu od pomoći.