Od kada je nastala pandemija covida 19 u Srbiji je kao i u svim zemljama u okruženju formiran krizni štab koji su sačinjavali najveći medicinski stručnjaci u državi a sve je to nadgledano od političkih stuktura, kao vlasti istih država. Poznati doktori su prošli kroz ovaj štab, ali su Darija Kisić Tepalčević, Predrag Kon i Branislav Nestorović uvijek bili tu. 

Jedan od najpoznatijih i najučestaljih od samog početka pandemije korona virusa. jeste upravo Branislav Nestorović, koji je ponekad imao jako kontradiktorne izjave u vezi samog virusa, i koji je ponekad zbunjivao sam narod u Srbiji. Međutim, nakon određenog vremena, ipak se pokazivalo da nije uzalud pričao i da je njegova teorija u većini slučajeva imala itekako smisla. 

Ni poslije ovaj ljekar nije puno ozbiljnije shvatao korona virus, pa je i nakon što je napustio sam krizni štab i otišao u zasluženu penziju, ipak i dalje učestvovao u TV emisijama. Uvijek je rado govorio o imunitetu i borbi protiv ovog zlokobnog virusa, koji je prije par dana koštao i velikoga Đorđe Balaševića. Sada je opet gostovao na Happy TV gdje je govorio o crijevnoj flori koja je i više nego bitna za ljudski organizam i samo zdravlje. 

On je rekao da u našim crijevima imamo oko 3 kilograma bakterija, i da ih uvijek moramo čuvati. Bijeli luk po njemu je najbolji probiotik na svijetu, a sedmično se treba bar 2 puta konzumirati morska riba, kao i šetati minimum sat vremena po svježem zraku. Također njegova je preporuka da se bar jednom sedmično ode u saunu zbog samog imuniteta.