I danas za vas imamo dosta zanimljivih stvari koje vam prenosimo , a reč je o snu . Naime , ne postoji čovek koji ne voli da spava , te je svakakko poznato da je dobar san itekako važan za normalno funkcionisanje čoveka tokom čitavog dana . Sve normalne funkcije čoveka i metabolizam zavise od dobrog sna , a svakako je i tranje sna itekako važo. Dakle , preporučeno je da se minimalno spava sedam sati svaku noć , kao i da ne treba da se ide preko toga ili čak manje.

Zdravlje nšeg celokupnog organizma , kao i oporavak zavisi od toga , a kako u dnaašnjem vremenu itekako živimo pod stresom , kao i užurbanim stilom života , važno je da san bude kvalitetan. Međutim , čak i onda kada dovoljno spaamo ujutru nas dočeka nešto užasno na krevetu , a reč je o mokrom jastuku i to ne jer smo se znojili , nego jer lučimo pljuvačku tokom sna. Naime , ovo je jako česta pojava , a predstavlja probleme sa probavvom i želučanom kiselimo . Svakako da tu stres igra ogromnu ulogu , ali postoje stvari koje kod ovog problema treba kontrolisat.

Kada odbijemo stres , umor i loše snove , postoji još jako puno čibenika koji doprinose na pojavljivanje ove izlučevine. Alergijske reakcije se mogu manifestovati na ovaj način i stoga provjerite da li ste izloženi nečemu na šta ste alergični prije spavanja ili tokom. Također i upotreba određenih lekova ume da stvori problem. Svakako je jako važno da ukolikoprimetite da se ovo jako često događa , onda treba da se o bratite svom lekaru.