Miroslav Ilić je pjevač koji je na domaćoj mutičkoj sceni prisutan preko 50 godina, i njegovi hitovi se bukvalno ne mogu izbrojati. Njegov specifičan glas je doveo do toga, da ga prozovu “Slavuj iz Mrčajevaca”, a to je u stvari njegovo rodno selo, i za razliku od drugih pjevača, on nema problema da kaže odakle je i koji su njegovi korijeni. 

Vrlo ddobro se zna da je današnja estrada navikla na luksuz, žive u jako velikom luksuzu, voze se auta od 100 i više hiljada eura, a njihovi skupocjeni načini života doveli su do toga da danas većina njih ispašta u doba korona virusa. Jedan od onih koji se ne žali, jer je jako dobro raspolagao sa svojim novcima u prošlosti i koji ima solidnu ušteđevinu jeste i Miroslav Ilić. 

On je jedini koji se ne žali na pomoć Vlade Srbije od 90.000 dinara, a kako je izjavio za srpske medije, dovoljno ima na računu da može da pokrije 3.000 eura koliko iznose njegovi mjesečni troškovi. Ono po čemu je on poznat jeste to, da svako malo kako traje situacija sa pandemijom korona virusa, ode u svoje rodne Mrčajevce, gdje voli da se druži sa ljudima iz toga sela. 

Održava svoju vikendicu na najblji način, a kako komšije navode, on čim dođe u selo, spusti se u lokalnu kafanu gdje sjedne i pojede svoj omiljeni obrok koji košta tek 200 dinara. To mu je omiljeno jelo, i voli da sjedne i da popriča sa ljudima oko trenutne situacije u cijelom svijetu, ali i Srbiji.