Krizni štab Srbije svakodnevno na press konferencijama , za građane iznose nove informacije vezane za pandemiju korona virusa. Mnogi su bili iznenađeni , sa novim informacijama , da će se uskoro donijeti zajednička odluka o stranim držabvljanima koji dođu na granicu Srbije.

 

Niko nije mogao ni da prepostavi kakva će se odluka donijeti kada su građani Srbije u pitanju. Na konferenciji se prvo govorilo o brojevima novozaraženih i oboljelih , pa je rečeno da je preko 9 hiljada testiranih građana , njih 235 je bilo pozitivno , a glavnu riječ su ovog puta imali doktor Todorović i doktorica Kisić.

Naime , oni su istakli kako će se uvesti nove mjere na ulazu u Srbiju , i da će te mjere ovisiti iz koje države pojedina osoba dolazi , pa tako neće morati svi imati PCR test sa negativnim rezultatom. Građani koji budu dolazili iz Hrvatske , Sjeverne Makedonije , Bugarske i Rumunije , moraju imati negativan test , ali se to ne odnosi na srbijanske državljane koji se nalaze u tim zemljama. Za građane Crne Gore nije donešena nikakva odluka. Građani Srbije , koji se budu vraćali sa ljetovanja iz kritičnih zemalja bit će upućeni u samoizolaciju ili karantin , ili će morati uraditi PCR test pri ulasku u Srbiju , za kojeg će sami snositi troškove.