U nastavku današnjeg članka, reč dvije o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kjoj je još uvek i pored toga što ima 3 predsednika, još uvek nema dovoljan broj vakcinisanih, poput na primer kao što je slučaj u Srbiji. Ljudi masovno idu u Srbiju na vakcinu, gde su vrata svake zdravstvene ustanove širom otvorena za sve balkanske građane, bez obira iz koje države dolaze. 

Kao što i sami znate Bosna i Hercegovina je i više nego komplikovana za život, jer imamo 2 entiteta, ali i Hercegovinu u kojoj preovlađuju hrvati, te se i oni bore zza svoja prava. Da li će se pisati latinicom ili ćirilicom, predstavnicu u nekim oblastima se biraju po ravnopravnom nacionalnom ključu, a najbolji primer koliki je haos tamo je taj, kada se birao predstavnik za Eurosong. Prvo je išao pripadnik izz bošnjačkog dela, pa pravosslavac, pa hrvat i tako dalje…

Milorad Dodik stalno preti referendumom, a trenutni je čllan predsedništva Bosne i Hercegovine? Totalni haos vlada i u parlamentu sa najviše astupnika možda u celoj Evropi. Ovo su samo neki od detalja iz ove države, gde bukvalno se ne zna ko pije a ko plaća. Mi danS govorimo o entiteu Republika Srpska, gde poznati režiser Emir Kusturica ima veliko etno selo, sa mnogim poznatim skulpturama, a mnogi poznati glumci su ovde dolazili, poput Džoni Depa, koji obožava šljivu od rakije. 

Ljubomir Lacković je autor skulpture koja je napravljena u čast Patrijarhu Pavlu, a osude stižu sa svih strana zzbog ovoga što su postavili u Andrićgradu. Pogledajte sami i recite nam na šta ovo liči?!