U današnjem članku vam donosimo nešto što će vas zaiteresovati jer je upitanju nešto za vaše zdravlje. Naime, upitanju je kafa koju svako od nas na denvom nivou popije najmanje 3 puta.

 

U svoju kafu kada dodate samo jedan novi sastojak vaše zdravlje će se drastično poboljšati. Mnogima je kafa glavni i osnovni jutarnji ritual i neki bez jutarnje kafe ne mogu funkcionisati. A ukoliko u vašu kafu dodate ovaj sastojak vaše zdravlje će se poboljšati. Sastojak o kojem vam govirimo su gljive, mogi će se začuditi al da to je magični sastojak koji trebate savljati u svoju kafu.

Gljive su mnogo koriste u zdavstvene svrhe a posebmno čaga gljiva, reiši gljiva, kordicips gljiva i lavlja gljiva. Sve navedene gljive možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane. Što je gljiva gorča to znači da je zdrvija. A za ljekovitu kafu sa gljivama potrebno vam je: šolja skuhane crne kafe, kašičica lavlje gljive(u prahu), malo bademovog mlijeka i malo tečne stevije sa ukusom vanilije. Kada to sve sjedinite i promješate dobijate zdrav i ukusan napitak.