Ginekološki pregledi su tema današnjeg članka, a on će vam samo pokazati šta se sve može dešavati iza zatvorenih vrata kod ginekologa, i kod doktora uopšte. Iz nekog razloga kod žena je jako mali procenat njih koji idu na redovan ginekološki pregled, a prema posljednjim istraživanjima samo 20% žena u Srbiji je u prošloj godini išlo na redovne ginekološke preglede. 

Generalno, žene na Balkanu nisu nikako edukovane koliki je zapravo značaj da se redovno ide na preglede, a mnoge priče iz naroda sa negativnim kontekstom kruže, tako da je to sve jako veliki uticaj na žene da i po par godina ne odu na redovan ginekološki pregled. U nastavku današnjeg članka, donosimo vam i nekoliko negativnih iskustava od osoba koje su posjetile ginekologa, tako da zna biti i više nego neugodno na istim. 

Tako se na Instagram društvenoj mreži pojavila jedna grupa od žena koja su podijelila svoja negativna iskustva. Umjesto da odlazak ginekologu bude lagan i stvar rutine, on je postao jedan košmar nakon nekih istinitih svjedočenja pojedinih žena sa negativnim iskustvima. Primjera radi izjava jednog ginekologa: “Izvana tako lijepa i čista, a iznutra tako krvava..” Ne znamo da li je ovo bila neslana ili morbidna šala, ali nikako nije bila na mjestu od strane doktora. 

Dovoljno je što mora da skine gaćice, i da joj neko dole zaviruje, i onda čujete komentar tipa:” Al smo te lijpo zakrpili”, ili “Može se reći da si poprilično prešla..” Ostatak teksta pročitajte ovdje.