I danas za vas imamo jednu zanimljivu temu a koja se tiče teme za koju ne sumnjamo da će vam se svideti , te da će vas zanimati . Dakle , sve se tiče dobre zarade , a koja ne sumnjamo da nekome nije prioritet . Dakle ,kako zbog rata u Ukrajini nigde u setu nije dobra situacija , tako posledice trpimo svi mi . Naime , za jako rkatko vreme došlo je do onog od čega su svi strahovali ,a t je da su cene osnovnih životni namirnica , kao i pina i gasa enormno skočile , pa je danas teško normalno funkcionisati. Upravo zog toga se ljudi trude da dodatno pronađu neko zaposlenje , a koje bi im doelo neke prihodee.

Dakle upravo to je današnja tema kojoj ćeo da posvetimo vreme , a ono što je najvažnije jeste da ne morate da naustite rodno mesto , tj zemlju kako bi stge imali lep novac , te bezbedili sebi skladan život. Dakle kada je reč os ezonskim pslovima , radnici mogu u proseku da otare zaradu od oko 4 hiljade dinara , a o je svakko za hiljadud dinara više nego prošle godine , međutim, postao je i to problem , jer ovaj posao ea ko da radi . Tako je jedna proizvođač šljive, Milen Rakićević koji je iz Dolje Grgure, opština Blace, rekao da ima puno problema, u smislu manja radne snage.

Tako je Milan rekorder u proizvodnji ovog voća istakao : “Za razliku od prošle sezone, kada smo i mogli da nađemo berače, ove godine okrenuo sam stotine brojeva. Zvao sam ljude iz Lebana, Bojnika, Surdulice… Ipak, šljive nam ostaše neobrane, imamo ih trenutno tri vagona, od kojih smo jedan vagon od deset tona smestili u kace i namenili za rakiju. Pošto nikako ne možemo da nađemo radnike, u šljiviku smo već danima moj otac koji ima 80 godina, supruga, sin i ja. I tako je svaki dan”. Ostatak ovde.