Ako nikada niste radili gel lak, a razmišljate o tome, evo šta morate da znate o ovom postupku i kako to on utiče na vaše nokte.

Nikada niste radili gel lak

Gel lak ekstenzije predstavljaju proces uz pomoć koji se stavlja gel na prirodne nokte, a onda se on stvrdnjava pod UV lampom. Poslije toga, manikir oblikuje nokte. Prije odlaska na ovakav manikir, potrebno je da nokti budu malo duži zbog toga što se na skroz kratkim noktima ekstenzija neće moći zalijepiti.

Kako se stavlja?
Prije nanošenja gela, nokti se pripremaju, odnosno, čiste se od nečistoća i masnoća. NAkon toga se oblikuju uz pomoć turpije, a onda se nanosi sredstvo koje će povezati lak, a onda i prajmer pomoću kojeg se ekstenzija lijepi za vaše nokte.

Na nokat se potom nanosi prvi sloj gela koji se suši pod UV lampom oko 60 sekundi. Poslije toga dodaje se ekstenzija u veličini koju želite.

Nadogradnja i akrilni nokti
Proces nanošenja gel ekstenzija je brži, dok akrilni nokti dolazi u vidu praška, akrilni nokti su tvrđi, manje savitljivi i mogu da unište prirodan nokat više od gel laka. Osim toga, teže ih je skinuti.

Kako se uklanja gel s noktiju?
Gel lak se uklanja potapanjem noktiju u acetom, na vatu se nanosi apotekarski acetom kojim se oblaže nokat. Nakon toga se nokti uvijaju u aluminijsku foliju, a poslije 15 minuta gel bi trebalo da se skine.

Koliko je bezbijedan?
Ako se pravilno nanosi i uklanja, ovaj tip mainikira je najbezbjedniji, zbog toga što ne sadrži mnogo hemikalija.