Snežana Đurišić je svakako jedna od 5 najvećih balkanskih pjevačkih legendi u cijeloj ovoj regiji. Žena koja je definitivno oborila sve moguće rekorde kada je u pitanju narodna muzika, a neke od njenih pjesama su definitivno oborile sve rekorde slušanosti i ostaće definitivno upisane velikim slovima u antologiju narodne muzike uopšte. 

Samo se može nagađati koliko je zaradila za svoje karijere, a da je to stvarno puno para, pokazuje i vijest od prije par dana koja je prostrujala Srbijom, kada je odlučila da kupi 4 stana u centru Beograda za svoja 4 unuka, i to je sasvim sigurno jako veliki pokazatelj koji govori da je Snežana Đurišić dovoljno zaradila da ne mora brinuti o krizi sa korona virusom. 

Ona je članica žirija Zvezdi Granda, koja je također jedna od najgledanijih emisija na cijelom Balkanu, a ono što popularna Snežana Đurišić definitivno uvijek krije, jesu informacije o njenom djetinjstvu koje je kako je ona par puta ovlaš rekla bilo itekako teško. Naime, odrasla je u porodici gdje je otac volio jako alkohol, i sav teret je bio na majci i na starijoj braći. 

Ono čega se uvijek sjeća, jeste da kada bi došao pijan kući, uvijek bi se svađao sa majkom, a par puta nju bi znao istjerati napolje na snijeg, kada je imala tek 10 godina, da cijepa drva, iako su tu bila starija braća. Međutim, kada je odrasla sve mu je oprostila i kaže da nije niakkavo zlopamtilo.