11. godišnja djevojčica iz arentinske oblasti Ravidavija žalila se na bolove i teškoće u svom stomaku, a nakon što su je odveli u bolnicu, ispostavilose da je trudna i da u sebi plod nosi već 17 sedmica.

Vijest o njenoj trudnoći je zaprepastila njene roditelje, kao i osoblje bolnice, a djevočica ni sa kim nije htjela da razgovara. Napokon, psiholog iz bolnice Giljermo Rovson svojim stručnim vještinama zadobio njeno povjerenje, a djevojčica mu je otkrila da ju je sil ovao izvjesni 45. godišnji Hektor Tores Siles vlasnik ciglane u kojoj su zaposleni djevočicini očuh i majka.

Siles je očito iskoristio priliku kada su roditelji radili da iskoristi djevojčicu, a vjerovatno je to uradio pod prijetnjama da šuti. Tužiteljka Valentina Bučareli je naložila hitno hapšenje osumnjičenog.

– Majka i očuh djevojčice bili su zaposleni kod osumnjičenog, a imamo informacije da je Siles finansirao školovanje djevojčice zbog toga što su roditelji siromašni i ono što zarade nije dovoljno za te potrebe. Očigledno je vlasnik ciglane iskoristio njihovo povjerenje i obljubio djevojčicu koja je na kraju ostala trudna – navela je tužiteljka, prenosi portal Diario de cuyo. ar.

Trudnoća djevojčice je morala da bude prekinuta i ona će biti podvrgnuta daljim psihološkim tretmanima, a pored izjave maloljetnice Tužilaštvo se nada da će uskoro imati i druge neoborive dokaze kao što je DNK analiza fetalnih ostataka i genetskog materijala osumnjičenog.

Rezultati ovog ispitivanja odredit će i sudbinu Toresa Silesa, kao i kaznu koja će da mu bude izrečena poslije hapšenja.