Saobraćaj, bilo da je drumski ili neki drugi, je jako važan za ljudsko društvo širom svijeta. Upravo zbog saobraćaja se odvilo mnogo ratova pa čak i ovde na Balkanu koji je idealna ruta za spajanje Istoka i Zapada. Danas je saobraćaj itekako važan, ali kada je u pitanju svakodnevni drumski saobraćaj, i dalje treba biti oprezan.

Ljudi su danas manje oprezni i udubljeni su u svoje mobitele i druge uređaje dok hodaju cestom ili voze automobil, ali najriskantnije je onda kada su u pitanju djeca – sve auto škole su dužne upozoriti vozače da su djeca jako nepredvidljiva u saobraćaju i da uvijek treba paziti.

Ovaj video koji ćemo vam danas pokazati je dokaz baš ovoga i pokazuje nam koliko ne možemo biti sigurni kada su djeca u pitanju jer ona nekad zaista ne mare za svoju sigurnost. Jedan dječak je zamalo poginuo negdje u Norveškoj a ovaj snimak koji ćete vidjeti je snimljen slučajno. Na snimku se vidi da vozač vozila s kontrolnom kamerom prati školski autobus koji je ostavio djecu na predviđenoj stanici gdje, nažalost, nema pješačkog prelaza a mnoga od njih žive na drugoj strani. Jedan brzopleti mališan se odlučio zajuriti da pređe cestu i ono što se desilo ledi roditeljima krv u žilama.

Naime, kako je ovaj mali trčao, teretni kamion marke Volvo se u zadnji sekund zaustavio. Mali je za dlaku ostao živ i to sve zahvaljujući spretnosti vozača kao i odličnim kočnicama koje Volvo ugrađuje u svoja vozila. Bilo kako bilo – roditelji, koristite ovaj video da pokažete djeci zašto trebaju biti oprezna.