Za danas jedna jako zanimljiva priča, koju smo mogli pročitati u prethodnim danima, jer je cijeli svijet brujao o ovoj informaciji. Kako je internet doživio ekspanziju mi smo u mogućnosti svako jutro kada ustanemo da vidimo neke informacije i vijesti koje su se desile na različitim dijelovima svijeta. 

Internet je definitivno čudo, jer jako brzo možemo da saznamo šta se na primjer desilo u Nigeriji, i to prije svih. Gdje su video zapisi, gdje su grupe po društvenim mrežama? Zato je danas mediji poput radija ili TV koji su prije bili primarni i najbrži, danas potisnuti u drugi plan, jer internet portali su postali broj 1 u cijeloj ovoj priči oko samih informacija. 

Tako vam danas donosimo jednu situaciju koja se desila u Atlanti krajem prošle godine, kada je mladu majku Kiaru Straud pozvala dadilja od kuće, da joj kaže da je njen mali sin na putu do bolnice jer je nešto progutao što i ona sama ne zna šta je u pitanju. Ona je odmah stigla u bolnicu, a tamo su doktori odmah uradili rendgen te su kod dječaka u želudcu primjetili nešto nalik na slušalice za mobitel. 

Majka nabodi, da su doktori odmah na jako brz i efikasan način uspjeli da izvade slušalice iz dječakovog stomaka, a sada se dječak boji mobilnog telefona, jer misli da je povezan sa slušalicama u njegovom stomaku. Kolio se sada boji bežičnih slušalica pokazuje i podatak da sada koristi staromodne slušalice, koje nema šanse da na ijedan način proguta. Da li ste čuli za ovu situaciju?