Jedan je mladić prepričao prošle godine kako je ispratio svog sjeda na vječni počinak.

Kako je istakao, on je svog djeda zatekao u veoma lošem stanju, pa je pozvao Hitnu pomoć, ali kobni završetak nije nikako očekivao.

– Jedne noći moj devedesetogodišnji deda prosto bane u moju sobu pa mi kaže ”Darko, sine, brzo zovi hitnu pomoć, nije mi dobro nikako” i tada padne. Ja se pogubim od straha, pa jedva okrenem broj hitne, pa dok probudim moje, a deda već preblijedio – kazao je on i nakon toga mi objasnio šta se zapravo dogodilo:

-Nekako ga povratim tako što sam mu prosuo po glavi cijelu čašu hladne vode, probudi se a onda deda krene da se znoji poslije toga. Dođe Hitna, doktor ga pregledao i kaže da mora brzo u bolnicu zbog toga što ima infarkt. Da l’ je dedi lahnulo što je došla hitna ili da se ne bi mi toliko sekirali, u sred gužve sa spremanjem i transportom on počeo da priča nekakav vic medicinskoj sestri. Smije se ona, smije se doktor, smijem se i ja, smije se i deda i tako je i umro u osmijehu. Hvala mu što je zadnju snagu iskoristio za smijeh zbog toga što ću ga takvog pamtiti do kraja svog života – zaključio je on.