Prije dva dana su mediji u Srbiji objavili kako je doktorica Darija Kisić koja se nalazi na mjestu ministarke za socijalni rad u novom sazivu vlade slomila ruku. To samo pokazuje da ni političari nisu otporni na razne nesreće i povrede a srećom u njenom slučaju povreda nije bila teška.

S druge strane ima dosta političara koji su ozbiljnije povrijeđeni uglavnom u saobraćajnim nesrećama a najteži slučaj je onaj koji se desio Draganu Jočiću dok je bio ministar policije. On je u januaru 2008. godine doživio tešku saobraćajnu nesreću na auto putu Beograd Niš kada je službeno vozilo u kojem je bio udarilo psa a nakon toga sletilo  sa puta i nekoliko puta se prevrnulo. Ministru je tada slomljen vratni pršljen i karlica, ključna kost i rebra koja su oštetila i pluća i on je ostao nepokretan.

Šef poslaničke grupe Đorđe Miličević je također imao tešku saobraćajnu nesreću prije tri godine u blizini Valjeva kada je bio suvozač u vozilu koje se zabilo u betonski zid. Od jačine udara pojas kojim je on bio vezan ga je skoro presjekao na pola i tada je zadobio povrede debelog i tankog crijeva, desna strana trbušnog mišića mu je bila u potpunosti pocjepana dok su mu ljekari morali ukloniit slezenu.

Ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović je prije 4 godine doživjela udes kod Grdeličke klisure a do nesreće je došlo zbog pucanja gume na autu u kojem se nalazila. Ona je tada zadobila povredu ramena i prelom ključne kosti. Aleksandar Antić koji je tada obnašao funkciju ministra energetike je umalo nastradao na bizaran način. On je davao izjavu novinarima u Majdanpeku a na glavu mu je pala ogromna ledenica a na sreću je imao šljem na glavi pa je zadobio samo heamatom.