Nakon što se razveo od druge žene Dajane Paunović, voditelj Žika Jakšić živi sam, a njemu od skorijeg vremena prave društvo njegov stariji sin i snajka koji su se doselili u njegov dom na Bežanijskoj kosi.

Kako su to mediji saznali, Žika je navodno odlučio napisati testament kako bi on mogao obezbjediti oba svoja sina i kako bi on bio siguran da će to sve što je stvorio za života otići u prave ruke.

Izvor koji je blizak Žiki je otkrio novinarima: “Stariji sin od Žike koji se zove Andrija se oženio u skorije vrijeme, a nakon toga se doselio u tatinu kuću na Bežaniji. Istina je da je njemu Žika obezbijedio stan, ali za tu nekretninu on ima druge planove. Žikina kuća je velika i ima sasvim dovoljno prostora unutra, a on skoro nikada i nije tu. Njemu je ipak i lakše da on bude sa svojom djecom nego da bude san pošto se neće ženiti. Kako on smatra, ne želi da se njegova djeca raspravljaju i tako je napisao testament i sve je podijelio.

Isti je taj izvor rekao za Žiku da je on veliki emotivac i da zna često pustiti suzu, a onoga trenutka kada je on saznao da će se njegov sin preseliti kod njega, onda je danima plakao od sreće.

Pored toga je također rekao da je Žika radi nekih dugova morao prodati nekretnine od svoje prve supruge i da je sve to bilo jako teško za njega, ali da nije imao drugog izbora.