Kako je izjavio ministar finansija Srbije Siniša Mali danas, u ponedeljak počinje prijava za isplatu novčane pomoći građanima u iznosu od 20 eura a ona se može izvršiti na portalu Uprave za trezor. On je objasnio i da postoje kategorije građana koje ne moraju da se prijavljuju za ovaj vid pomoći a radi se o penzionerima, primaocima socijalne pomoći kao i svim građanima koji su se u maju mjesecu prijavili za pomoć koja je isplaćena u iznosu od 30 eura u dva navrata.

Siniša Mali je istakao kako je u ovom mjesecu država isplatila iznos od po 30 eura za preko 5,7 miliona građana a oni koji su punoljetni i koji imaju važeću ličnu kartu izdatu u Srbiji a koji se nisu do sada prijavljivali za pomoć a sada žele da dobiju novac u iznosu od 20 eura mogu da se prijave na sajtu u periodu od 15. pa sve do 30. novembra.

U ovu grupu spadaju i građani koji su u međuvremenu postali punoljetni od početka podijele prvog iznosa novčane pomoći kao i oni koji su dobili državljanstvo. Nakon što se prijave na portalu oni će moći da provjere status na istom portalu a nakon što prijava bude obrađena, na njihovom računu ili na namjenskom računu će se nalaziti novac koji mogu da podignu.

Ovo je još jedna mjera po riječima ministra kojima država nastoji da pomogne građanima da prevladaju posljedice pandemije korona virusa a koji spada u treći paket podrške građanima i privredi. Mali je rekao i da je država ispunila svoje obećanje i pokazala da je ekonomski stabilna i da ima dovoljnio novca.