I danas za vas imamo jednu zanimljivu priču , a verujemo da ste mogli da zaključite po naslovu o čemu se radi . Dakle , reč je o životu u Nemačkoj , a koji zbog statusa i pozicije ovu zemlju smatraju jednom od najuspešnijih. Naime, poznato je da se mnogi u današnje vreme okreću ka tome da svoje karijere , živote , nastave upravo tamo , te se trbuhom za kruhom kreću ak boljem sutra. S obzirom da u današnje vreme nigde u svetu situacija nije dobra , a pogotvo kada je reč o Balkanu. Također smo svedoci koliko je mladih ljudi napustilo našu zemlju , pa isto tako se i mladi iz okolnih zemalja odlučilo na isto.

U najviše slučajeva , kao što smo već istakli to bude Nemačka. Međutim, zbog situacije u Ukrajini , i tamo je se štošta promenilo u protekla četiri meseca. Kao što smo već istakli onosimo vam zabnimljivu priču ,a koju je izvesni Damir odlučio da ispriča , odnosno snimi video snimak o životu u Nemačkoj i finansijama. Kako je u pomenutom video snimku rekao on živi na granici sa Francuskom, tačnije u gradu Baden Badenu.

Naime , on je poželeo da stavi na papir sve ačune i izdatke , a koji su mu neophodni za jedan mesec života u ovoj zemlji. Želeo je svima da stavi do znanja koliko trebaju odvojiti novca za stan, koliko novca na mjesečnom nivou odvaja za hranu i sve ostale troškove, kojih kako znamo uvijek ima i previše. On je za početak istakao da pre svega da bi ste uopšte došlu u Nemačku trebaa da imate zajam za stan , a koji nije ispo 700 evra Da li će vam se njegov video snimak svidjeti ili ne, na vama je da odlučite, a on je pet godina u Njemačkoj i može da priča na ove teme, iako mnogi smatraju da nikome tamo nije isto.