Održavanje čistoće u domu i obavljanje kućnih poslova nije nimalo jednostavno i zahtijeva mnogo truda i vremena a posebno je osjetljivo kupatilo u kojem se zbog vlage i stalnog protoka vode stavar kamenac i fleke koje je teško ukloniti.

Mi danas donosimo nekoliko trikova koji će vam uveliko olakšati ovaj posao a posebno ako imate staklenu tuš kabinu. One su estetski jako lijepe ali  su i zahtijevne jer se na njima vidi svaka packa i na njima i najmanja kapljica vode ostavlja trag i tako kvari njen izgled. Iako danas na tržištu postoji veliki broj raznih sredstava čiji proizvođači tvrde da bez imalo muke uklanjaju kamenac to baš i nije tačno a pored toga radi se o jakim hemikalijama koje nisu nimalo zdrave za našu kožu i disajne organe.

Svi već u kući imamo neka sredstva koja su jako korisna za otklanjanje kamenca a potpuno su prirodna i neškodljiva za naš organizam. Da biste sami napravili efikasno sredstvo za uklanjanje kamenca i mrlja potrebni su vam sljedeći sastojci: alkoholno sirće, jedna boca sa raspršivačem, jedna krpa od mikrofiber vlakana i stare novine. Ako želite da se riješite nekih masnih fleka onda vam je potrebno i malo tečnog deterdženta za suđe.

U bocu uspite smjesu koju ste napravili od vode i ocata u razmjeri 1:1 a zatim dodajte deterdžent za suđe. Dobro promiješajte i naprskajte tečnost po staklu tuš kabine i ostavite da odstoji desetak minuta. Nakon toga krpom uklonite prljavštinu i uglancajte staklo papirom. Pišite nam u komentarima da li ste probali ovaj recept i da li ste zadovoljni.