U nastavku današnjega članka kao što možete da vidite, govorimo malo o zdravoj ishrani koja je definitivno uzela maha u posljednjih par godina. Jaako veliki procenat ljudi se trudi da se zdravo hrani, ali je to prosto nemoguće sprovesti u djelo ako na primjer radite puno radno vrijeme, i onda ste definitivno prinuđeni da jedete sve i svašta sa nogu narodnim rječniokom rečeno. 

Kukuruzno brašno je itekako niske kalorijske vrijednosti, i preporučuje se da se jede u svim mogučim oblicima. Jako je sito, ali je jako niske kalorijske vrijednosti. Pura ili palenta je jako popularno jelo, koje je vjekovima prisutno na ovim prostorima, i koje je jako brzo jelo koje se može napraviti na jako puno načina. 

U sebi ima jako puno vlakana, tako da je itekako zdrava za samu probavu, ali isto tako bogata je proteinima, tako da je topla preporuka da se jede baar 2 do 3 puta sedmično. Može se služiti kao prilog uz meso ili povrće, ali je isto tako itekako zdrava aako se sama pripremi, uz sir i kajmak, ali u manjim porcijama, je idealan obrok za vas. 

Znači, aako želite dobru palentu kojaa je kremasta iskoristite neki temeljac ili supu, naa 8 šolja supe idu 2 šolje palente i to bi bila ideaalna i puno zdravija opcija umjesto same vode. Na samu palentu kada se završi, ubacite malo maslaca, a odozgo možete staviti sitno sjeckani bijeli i crni luk.