Orhideja je i poznata kao kraljica cvijeća, ali ipak ljudi koji su imali orhideje znaju da to zna biti veoma teško za održavati, a tako ako vi želite da vam orhideja što duže živi onda vam je potreban hranjivi rastvor koji će obezbjediti vašoj orhideji sve što je potrebno kako bi se ona razvijala.

Da biste vi uspjeli napraviti ovu mješavinu koja će da bude hranjiva za vašu orhideju, onda vam u tome slučaju preporučujemo da stavite koru od banane koja u sebi ima magnezij, kalij i fosfor, tačnije sve što je potrebno kako bi biljka dugo živjela.

Zapravo je potrebno da koru od dvije banane stavite u posudu, te prelijete sa dva litra vode i onda to ostavite da odstoji u vodi dva dana pa ćete nakon toga procijediti otopinu koju ćete da razrijedite sa vodom u omjeru 1:1 pa ćete upravo sa tom mješavinom zalijevati orhideju kao što biste inače.

Orhideje su jako nezgodno cvijeće za održavati i zbog toga je veoma bitno da im posvetite pažnju i njegu koja im je potrebna. Morate malo više truda i vremena da uložite u orhideje, ali ipak će se to isplatiti kada one procvjetaju.

Jaku su lijepe i mnogo pažnje uzimaju svima, što ste se i sami mogli uvjeriti ako ste vidjeli njihov plod. Ako želite i sami da vam orhideja što duže potraje, onda ćete trebati da se držite tih savjeta koje smo vam naveli u ovome članku, a do tada nas nastavite pratiti i recite nam vaše mišljenje.