U nastavku današnjeg članka dotaći ćemo se jedne jako zanimljive teme , za koju znamo da će vas zanimati. Verovatno ste se svi vi nekda našli u društvu , na nekom slavlju , te u trenutku kada se krenulo nazdravit. Naime , mitologija kaže da je jako važno koje piće se nalazilo u čaši u tom trenutku. Naime , ako nite znali prema nekim sujevjerima , bolje je da se nazdravi sa praznom čašom nego sa čašom u kojoj ima voda.

Naime , veruje se da kada nazdravite s čašom u kojoj se nalazi voda , da tada i sebi i onome ko je nasuprot vas želite nesreću , te je na taj način privlačite. Ovakva stavka pojavila je se kod starih Grka , a nastavila je se i dan danas. Ističemo da Grčka mitologija ima verovanja da su mrtvi uvk pili iz reke Lete , koja je u dubini podzemlja , a sve u cilju da zaborave svoj prošli život. Upravo taj postupak pokazuje navedeni navod , gde si Grci uvek sa punim čašama vode nazdravljali mrtvima , što pokazuje putovanje preko reke u Podzemni svet.

Ovim povodom ne preporučujemo vam više da čašu a vodom koristite da nazdravite, jer tako nesvesno možete da poželite nesreću nekome , a možda i smrt. Nazdravljanje se uvek smatralo željom koju ste uputili bogovima, nudeći im svoje piće dok dižete čašu, a sa vodom možete samo da izazovete bes i agresiju bogova. Svako ko bi njima u čašt podigao čašu vode, zavšio bi tragično.