Evo jednog članka koji će se svakao svidjeti svim kafoljupcima, i osobama koje jednostavno ne mogu započeti jedan dan bez toga da ispiju svoju jutarnju kafu. Na zapadu je to malo drugačije, i ljudi koji krenu na posao tu kafu ispijaju u putu u čaši, dok je na Balkanu taj proces predviđen za minimum 30-45 minuta obaveznog sjedenja uz cigaru, pa tek ond aza obavezama. 

Neke osobe čim popiju tu jutarnju kafu odmah moraju na wc, i većina misli da to uopšte nije zdravo, ali su naučnici sa engleskog Univerziteta ustanovili da je to normalna stvar. Isti pokus su uradili na labaratorisjkim miševima, i shvatili su da i je i na njihovim mišićima na zidovima crijeva, odmah reagovali na kafu, tako da su vršili nuždu. Preporuka doktora je svakako da se nešto prije pojede, prije nego što se popije prva kfa ujutro, a još ako je skroz crna, onda i nije preporuka. 

U nastavku imamo jedno jako zanimljivo pitanje za vas. Da li u džezvu ili posudu za kuhanje vode sipate hladnu vodu, ili onu iz česme koja je prethodno zagrijana u bojleru? Mislite da nema nikakve razlike,a da će ona zagrijana jednostavno ubrzati proces, dok ne zaspete svoj omiljeni napitak. 

Naime stručnjaci sa univerziteta u Indijani su došli do zaključka da nije nikako dobro da konzumirate toplu vodu, a za to imaju i jako valjai razlog. Topla voda je preporučljiva za pranje suđa ili tuširanje, ali nije nikako preporučljiva za pravljenje kafe ili čaja. Kako vi kuhate kafu? Pišite nam u komentarima…