U nastavku današnjega članka jedna jako zanimljiva tema, koju će svakako da privuče sve žene koje vole malo ekstravagantniji i slobodniji stil mode. Svjedoci smo velikog modnog buma, koji je aktivan u posljednjih 10 godina, a vrlo dobro se zna da je prije moda i neki modni detalji su se gledali po sezonama, a sada je situacija puno drugačija nego prije. 

Primjera radi jedno ljeto je bila aktuelna žuta boja, i to je važilo minimum 3 mjeseca, i cijela zemaljska kugla je forsirala tu boju. Međutim, u posljednjih par godina, taj trend je pomalo drugačiji, a sada su neki modni detalji u trendu po mjesec ili dva, i onda on ispada iz trendinga. 

Međutim, uvijek ćemo imati neke stvari koje nikada ne umiru, tipa ženske helanke, ili scrni kožni sako za muškarce koji su uvijek u trendu i nikada neće ispasti iz istog. Danas jedna tema, koja će se sigurno svidjeti ženama, a to je da li je u redu nositi iscjepane ili farmerke sa rupicama po butinama, ili na zadnjem dijelu istoga? Farmerke su univerzalne, i njih nose djevojke od 15, pa žene do 45 godina, međutim mofni magazin “Vogue” je napravio malu anketu, da li je pristojno da žena od 45 godina nosi iscjepane farmerke?

Nemanja ivanišević, modni kreator iz Srbije je rekao, da je krajnje smiješno da se zrele žene oblače kao klinke, ili klinke kao žena od 50 godina. Ovo isto ne mora da znači da žene koje imaju 45, ne smiju obući ovakve farmerke, jednostavno sve ima svoje mjesto i priliku, pa ih ne bri trebale na primjer oblačiti na posao.