Vjerovali ili ne, vunene čarape sa sobom donose mnogo veće zdravstvene prednosti nego što možemo i zamisliti. Vunene čarape odavno su predmet povijesti i tradicije, starih naroda, pa su i danas u upotrebi, potpuno drugačije i praktičnije, jeftinije, ali daleko manje zdrave od onih od stare vune.

Vunene čarape nisu samo izrađene od potpuno prirodnog materijala, već ovaj materijal sa sobom donosi mnogo veće zdravstvene prednosti nego što se može zamisliti.

Kako spavanje u vunenim čarapama utječe na naše tijelo? Čitanjem ćete možda htjeti nabaviti barem jedan par u tu svrhu.

Kada idemo spavati u vunenim čarapama, naše tijelo ima sposobnost da uspostavi pravilnu tjelesnu, termoregulaciju tijekom noći, te se na taj način uspostavlja sklad u međusobnom funkcioniranju mozga i ostalih dijelova tijela.

Vunene čarape potiču cirkulaciju krvi u nogama, što je vrlo važno jer cirkulacija u perifernim dijelovima tijela može biti puno slabija od onoga što bi se moglo nazvati zdravom. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, nošenje vunenih čarapa potiče pravilan protok životne energije, koju kineski stručnjaci nazivaju Chi energija, te sprječava da se ta energija vrati do naših stopala.

Spavanje u vunenim čarapama pomaže nam da brže zaspimo. Statistika kaže da s vunenim čarapama zaspite 15 minuta ranije nego bez njih. Ugodan osjećaj topline na stopalima, koji nanose vunene čarape, sprječava pojavu noćnog znojenja i valunga žena u menopauzi.

Vunene čarape pomažu zadržati prirodnu vlagu na stopalima, osobito tijekom zime, a to sprječava isušivanje i pucanje kože na stopalima, pogotovo ako na stopala nanesemo malo hidratantne kreme prije spavanja.

Da li ste znali za ovo, budite iskreni s nama?