Jedan od najpoznatijih pjevača i folkera na našoj estradi je svakako Mile Kitić koji je dugo godina već u javnosti i na estradi. On je svoju muzičku karijeru započeo još uz poznati bend za vrijeme bivše Jugoslavije Južni vetar, a onda je u jednom trenutku odlučio da nastavi svoju solo karijeru.

Oženio je također poznatu pjevačicu Martu Savić, s kojom ima i kćerku. Kćerka je također prije par godina počela da osvaja estradu, a njeno ime je Elena Kitić. Ona je neko ko rijetko objavljuje pjesme, ona čeka strpljivo da dobije dobru pjesmu i kada osjeti da je to ta pjesma, ona je objavljuje. Ima specifične pjesme i glas, ali isto tako i cjelokupan fizički izgled. Ima pune usne, podignute obrve, mali nos, dobre atribute odnosno i grudi i stražnjicu.

Naravno, kao i mnoge njene kolegice, tako je i Elena Kitić radila estetske operacije i poduhvate. Ona to naravno i ne krije, a na svom instagram profilu svaki dan objavljuje slike i video zapise sebe. Poznata je i po specifičnom stilu oblačenja, koji mnoge podsjeća na Bratz lutke. Elena je jedina, zasigurno, pjevačica koja ne ide u emisije niti daje intervjue za javnost i medije, što je dosta fascinantno.

Kada je tek počela nastupati, njen otac je kao njen zaštitnik bio protiv toga da ona sama u početku nastupa, pa su njih dvoje zajedno nastupali kao otac i kćerka. Dosta se pisalo i o tome da je Elena Kitić bila u vezi sa Franom Pujasom koji je učesnik rijaliti programa Zadruga, posebno kada je on izašao iz četvrte sezone.