U petak u selu Vlaški kod Požarevca dogodio se šokantan zločin koji je potresao lokalnu zajednicu. Ljiljana J. i njena kćerka A.A. privedene su pod sumnjom da su zajedno počinile gnusan zločin – ubile Ljiljaninog bivšeg supruga, 56-godišnjeg Stevana Andrejića, dok je spavao. Ono što je još šokantnije jeste da su nakon ubojstva majka i kći pomogle u raskomadanju tijela i njegovom odlaganju u obližnju šumu. Vijest o ovom svirepom činu brzo se proširila, a obje žene su brzo privedene i saslušane.

Dok je kći A.A. odlučila zadržati šutnju pred istražiteljima, njena majka Ljiljana je iznenadila prisutne svojim jezivim priznanjem – priznala je ubojstvo bez ikakvog kajanja, izjavivši: “Da, ubila sam ga.” Ovakvo priznanje šokiralo je sve prisutne, a pretpostavlja se da je svađa koja se dogodila prije zločina bila okidač za ovu tragediju. Navodno, Stevan Andrejić je bio nasilan prema bivšoj supruzi i djeci, a nekretnina u kojoj su živjeli postala je izvor straha za njih.

Važno je napomenuti da je selo Vlaški pretežno naseljeno Vlasima, čija zajednica ima svoju specifičnu reputaciju zbog povremenih nasilnih incidenata i povezanosti s nekim kontroverznim praksama, uključujući i vlašku magiju. Iako je motiv ovog stravičnog zločina još uvijek pod istragom, stručnjaci ističu da bi psihičko stanje ubojice moglo igrati ključnu ulogu, s obzirom na njenu dugu istoriju mentalnih problema.

U cijelu priču uključena su i Ljiljanina djeca, koji su pomagala majci u skrivanju raskomadanog tijela. Dok su bila svjesna njihovih problema, njihova uloga u ovom gnusnom zločinu još uvijek se utvrđuje, ali su optuženi kao suučesnici i suočavaju se s mogućom kaznom zatvora do pet godina. Cijeli ovaj tragičan događaj izazvao je šok i uznemirenje u lokalnoj zajednici, te će biti potrebno temeljito istraživanje kako bi se utvrdili svi aspekti ovog slučaja i motivi iza ovog stravičnog zločina.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here