Ako ste vi ljubitelj cvijeća i da ga imate u vašem domu kako bi ga krasio, onda smo sigurni da će da vam se svidi današnja tema. Kada vi kupujete sobno cvijeće, onda pored izgleda bi trebali također i da obratite pažnju na to kako se zna često reći, da li je ta biljka jednostavna za održavanje.

Mnogi cvjećari govore kako neće svaka biljka da uspije isto u istom okruženju, te je jedan od razloga to zbog toga što se ne nalaze na istom mjestu i nisu podjednako osvijetljeni u svim prostorijama.

Stručnjaci iz Home Advisora su savjetovali da bi vi trebali da unesete u vaš dom baš ove biljke zbog toga što su oni veoma dobri čistači vazduha, a i da se jednostavno održavaju, pa ih također možete da držite u različitim prostorijama bez bilo kakvih problema.

Biljka koja se zove “Đavolji bršljen” je dobra da pročišćava vaš zrak od toksičnih čestica i posebno onda kada bude napolju hladnije vrijeme pa vi znate više vremena provoditi u domu.

Toj biljci je potrebno da ima sjenovito svjetlo mjesto i vlažan, te svjež vazduh, ali i redovno zalijevanje. Neki ljudi ih čak držeu kupatilu.

Još jedna biljka koja je veoma dobra je zeleni ljiljan koji je prema istraživanja pokazao da može očistiti zak od formaldehida, te štetnog hemijskog jedinjenja i to čak za devedeset posto, što nije nikako mala stvar. Postoje još i biljke koje imaju neka druga svojstva, pa za koje se čak vjeruje da donose novac, a ostatak teksta o ovome pročitajte na linku OVDJE.