Korona virus je već dugo na našim prostorima , i svakodnevno je glavna tema. Mnogi vjeruju u neke eorije zavjere , da korona virus zapravo i ne postoji , da sve ovo nije istina , i da su to samo pokušaji određenih grupacija ljudi da nas zatvore u kuće , da bi oni mogli da rade šta žele , poput postavljanja antena za 5G mrežu.

 

S vremenom se situacija promijenila , i svako malo čujemo jezive i zastrašujuće brojke novozaraženih i preminulih , a sve češće se dešava da i sami poznajemo neku osobu kojoj se to desilo. Da se nebi širila panike , novozaraženi i preminuli su u izvještajima pisani kao brojevi , a kada smo počeli da uz brojeve vežemo imena i prezimena , kao i lica , mnogi od nas su shvatili da je situacija itekako ozbiljna.

Na tu temu je u jednoj emisiji govorio  i imunolog , doktor Borislav Kamenov koji je pohvalio svijest građana da podižu svoj imunitet. On je istakao da je to veoma važno , kao i da se svi pridržavaju mjerama zaštite , ali je istakao da je podizanje imuniteta važno za sveukupno zdravlje čovjeka , a ne samo u borbi protiv korone. On preporučuje da se uzima vitamin D , cink , folna kiselina i probiotika , jer je to najbolji način za podizanje imuniteta.