Nekoliko serIja na našim prostorima su imale veliku gledanost koju će jako teško premašiti neka nova a tu prije svega mislimo na Bolji život i Srećni ljudi koje iako su davno snimljene možete uvijek pogledati na nekom kanalu jer se stalno repriziraju.

U Srećnim ljudima je ulogu Popare glumio Zoran Rankić koji je preminuo prije dvije godine a koji je bio pozorišni i TV glumac ali i aforističar i književnik a on je preminuo nakon duže i teške bolesti u svojoj 84-oj godini života. Prije smrti je imao i jak moždani udar a tada se nalazio u domu za stara lica u Beogradu i prema pisanju medija bio je ogorčen i sam.

Posebno je bio tužan zbog toga što mu nakon uloge koju je imao u Srećnim ljudima niko nije ponudio nijednu drugu malo veću ulogu. Zorana je publika upamtila i po mnogim drugim ulogama koe je ostvario kao što je lik Nikole Kalabića u seriji Posljednji čin ali i u filmu koji je režirao Zdravko Šotra Neprijatelj naroda.

Zoran se pojavio i u filmovima Peta kolona, Klopka za generala, Zakletva te u serijama Bela lađa, Ljubav, navika, panika i Moj rođak sa sela. Prema riječima njegovih prijatelja i kolega on je imao i jednu neostvarenu želju a to je bilo da se snimi film o Radovanu Karadžiću koji se nalazi u zatvoru u Hagu jer je osuđen kao ratni zločinac i želio je da glumi glavnu ulogu jer je i fizički podsjećao na bivšeg predsjednika Republike Srpske. Šta vi mislite o svemu ovome?