U nastavku današnjeg članka govorit ćemo o javnim ličnostima , odnosno onima koji su uspeli da svoje karijere dovedu do usijanja , ali ipak neki trenutak u životu ih je doveo do toga da se sve to zaustavi ui sruši. Naime , kada je reč o javnoj sceni ,osmdesetih i devedestih godina , izrodili su se brojni talenti , a za koje se može reći da se takvi više sigurno neće roditi , te da su neponovljivi . Ono što je šokantno , te tužno ejste da je nekolicini od njih život završšavao neslavno.

Naime , danas ćemo da govorimo o jednoj poznatoj glumici , a koju javnost najviše pamti po ulosi u tv serijali ” Građani sella Luga “, a za koju je dobila nagradu sa čuvenim batom živojinovićem. Dakle , reč je o Živki Matić , a koja iza sebe ima brojna filmska ostvarenja , ali ono što se tiče njenog života jeste da malo ko zna da je ona svoju starost dočekala na ulici , odnosno kao beskućnica. Naime , neosporno je da je ona neko ko je ostavio traga kako u filmskim ,tako i u dramskim scenama.

Naime , ona je umr la u 75toj godini života u svom rodnom Požarevcu ,te je bila zaboravljena od svih , a oni koji su nekada uživali u njenim ulogama zasigurno ne znaju da je umrla u najvećoj bedi. Živka Matić rođena je 1923. godine u vrlo imućnoj porodici čoveka koji je imao prvi automobil i koji je izvršio elektrifikaciju Požarevca, međutim, ubrzo se našla kao siroče, a usvojio ju je bankarski činovnik.