Kako je počeo proces vakcinacije u Srbiji prije mjesec dana, oni su jako brzo izbili na prvo mjesto u Evropi po broju vakcinisanih osoba. Sada već broje skoro 2 miliona vakcinisanih ljudi, ali je cijeli proces malo usporen, zbog trenutnog stanja sa korona virusom, i vandrednim mjerama koje su trenbutno na snazi. 

Mnoge javne osobe su se vakcinisale, dok sa druge strane imamo i onih koji ne vjeruju u Atra Zanec vakcinu. Takvih je sve više i više, jedni vjeruju da od nje nema nikakve pomoći, do oni drugi kojih ima puno više, ne želi da ubrizgava sebi nešto u tijelo za što ne znaju koji je pravi sastojak iste vakcine. Jedan od onih koji je primio vakcinu od poznatijih osoba jeste i voditelj jutranjeg programa na Prva TV. 

Filip Ćukanović je tako prije mjesec dana primio kinesku vakcinu uživo u jutarnjem programu, a kada su mu uradili test, vidjeli su da je imao povišen broj anti tijela u krvi, tako da je najvjerovatnije preležao korona virus a da to nije zapravo niti znao. On je za srpske medije izjavio, da nijednoh trenutka nije ni dvojio da li će se vakcinisati ili ne. Jednostavno je to uradio, jer je to tekovina 21 vijeka, i nema nikakve sumnje u istu.

On kao glavni razlog vakcinisanja uživo pred TV kamerama, navodi to, da je tim činom htio da potakne mlade osobe da urade istu stvar, jer će samo na taj način da zaštite sebe i druge i da se osiguraju od opasnoga covid 19.