Stigla nam je zima a sa njom i razni virusi kao što su gripa i prehlada a u posljednje dvije godine se borimo i sa korona virusom koji svakodnevno odnosi živote. Zajedničko svim ovim bolestima je što infekcija primarno napada pluća i zato je posebno važno voditi računa o njima i podizati svoj imunitet.

Ukoliko ste pušač morate još više pažnje posvetiti svome zdravlju a mi vam danas donosimo jedan stari tradicionalni ruski lijek koji pomaže da se pluća očiste i da se iz njih izbaci sav šlajm. Inače je jako teško naći pravi lijek koji čisit disajne puteve i pluća jer se ona ponašaju kao spužva i zadatak im je da filtriraju razne otrove kje unosimo u svoj organizam poput dima cigarete ili zagađenog vazduha.

Pluća u sebi nakupljaju sluz koja može izazvati velike probleme i posljedice po naše zdravlje a pored toga izaziva i jako neugodan osjećaj. Kada dođe do zakrčenja plućnih alveola potrebno je da se one očiste i postoji pored onih koje prizvode farmaceutske kompanije i prirodni lijekovi koji pomažuiu ovakvim slučajevima.

U Ruiji se lijek koji vam danas donosimo koristi od davnina a da biste ga pripremili potrebno vam je jedna manji komad đumbira , jedna kašika jabukovog sirćeta, jedna kašika kokosovog ulja i mala kašikica meda. Đumbir je potrebno isjeći na manje komade i staviti u 2 dcl. vode i staviti da prokuha. Kada se ohladi dodajte ostale sastojke i tako pripremljen napitak popijte u jednom mahu. Ovaj lijek trebate piti kada imate osjećaj otežanog disanja a pored njega možete skuhati i čaj od rosulje koji je ljekovit u slučajevima bronhitisa i jakog i upornog kašlja.