U nastavku dnaašnjeg članak ponovo se dotičemo crne hronike , a koja je nažalost u poslednje vreme postala naša svakodnevnica . Naime , današnje vesti su šokirale sve , a mi vam u nastavku donosimo vesti o tome da je preminuo jedan velikan , a njegova proodica se oprašta od njega , te su svakako brojne njegove kolege ostale bez teksta . Dakle , radi se o tome da je tvorac filmova i avantura Šerloka Holmsa i Dr Votona, preminuo je u 91 godini, a za ovo se saznalo jutros nakon poziva diektorove ćerke,te kako saznajemo sahranu će obaviti savez kinematografa.

Dakle , reč je o Igoru Maslenjikovu , a koji je sovetski i ruski filmski reditelj , scenarista , te filmski producent . Naime , također je nastavnik i Narodni umetnik RSFS, laureat Državne nagrade Ruske Federacije. Rođen 26. oktobra 1931. u Nižnjem Novgorodu. Među njegovim poznatim rediteljskim delima su Pikova dama, Zimska trešnja, Jaroslavna, Kraljica Francuske. Njegov poslednji film, Bankrot, objavljen je 2009. Svoj prvi film je simio sa svojih 36 godina , a sa zadovoljstvom je slikao za decu , te ga je iznimno zanimala sudbina žena .

„Ostavio me je sa najsjajnijim, najslađim, drugarskim osećanjima. Bio je jednostavan čovek, nesklon samoveličanju, ali veoma suptilan reditelj koji je davao precizne zadatke”, oglasio se njegov kolega, pa dodao : ” Jako dobar drug je bio uvek je išao prema osećanjima i željama, a nikada neću zaboraviti rad koji smo radili sa njim u raznim filmovima, predstavama i još mnogo toga. Duboko žalim za njegovom smrću.” Vaša mišljenja ostavite u komentar.