U posljednje vrijeme na Balkanu imamo jako puno neobičnih stvari koje se dešavaju, a koje su povezane sa crnom hronikom. Jako je teško naiči na neku lijepu vijest, a dešavanja poput onih koji su povezani sa pedofilijom, ili organizovanim ubistvima koji su se godinama dešavala u Srbiji koje je sprovodio kriminalac i ubica Velja Stanivuk, postala su svakodnevnica. 

I za danas jedna jako neobična vijest koja se desila u Šapcu i to pored Save, a od prizora vas definitivno prođe i jeza. Neobična pojava koja podsjeća na magijski ritual, a u vodi se vidjela bačena garderoba i ikona trojeručice uznemirili su građane koji su iskoristili lijepo vrijeme za šetnju, ali i same pecaroše, koji su se zatekli na licu mjesta. 

Pecaroš je prije 2 dana izvukao duksericu i farmerke da očisti rijeku od smeća, ali kada je jučer naišao na ikonu, shvatio je da nisu čista posla u pitanju. Kada je davao izjavu za šabačke medije, prekrstio se nekoliko puta, jer je scena bila više nego jeziva, a ista stvar se desila i prije 20 dana, samo o tome niko nije pisao od medija. 

Drugi pecaroš je vidio dvojicu mladića kako su sa zapaljenom svijećom, najlonom i flašom radili neki ritual, a onda su bacili ove stvari u Savu. Svakako da je riječ o nekoj sekti i nekom vidu rituala, a o čemu se radi i šta zapravo znači, nikome nije jasno.