Ove subote ćemo malo o Žiki Jakšiću koji je sigurno jedan od najpoznatijih voditelja na cijelom Balkanu u posljednjih 15 godina. On je još od davne 2003 godine voditelj u emisiji “Zvezde Granda”, koja je sigurno najgledanija u cijeloj regiji, i koja je postavila neke jako visoke norme u gledanosti ne samo na ovim prostorima, nego u cijelom ovom dijelu Evrope. 

2015 godine, Pink televizija je pokrenula još jedan gledani projekat koji je pružio šansu svim onim koji su ušli u zrele godine i koji su propustili svoju šansu za pojevačkom karijerom u jako zanimljivoj emisiji koja se zove “Nikad nije kasno”. Tada je Žika uzeo voditeljsku palicu ovog jako gledane emisije, i svakako da ga je ova emisija itekako proslavila, a svi ga odmah povežu sa ružičastom televizijom. 

Ako slučajno niste znali, 1964 godine 6 februara rodio se Žika jakšić u Aleksandrovcu, a osnovnu i srednju školu je završio 1982 godine. Kada pomislimo na Žiku Jakšića uvijek ga vežemo za narodnu muziku, ali njegov rođeni brat je u totalno drugom muzičkom svijetu, krenuo je u totalno drugom pravcu, a to je rokenrol muzika. Da li znate o kome se radi? Vladimir jakšić Rus je njegov brat, a 90 ih godina je bio frontmen grupe “Revolveri”. 

Za sve one koji možda nisu znali, njegova grupa “Revolveri” potpisuje velike hitove iz tog vremena: “Nema povlačenja, nema predaje”, “Himna protesta” “24 sata dnevno rokenrol”, kao i mnoge druge hitove. Da li ste znali da Žika ima brata?