Aleksandar Vučić je svakako najpoznatiji političar u cijeloj regiji, a čim se spomene njegovo ime zanimanje javnosti naglo poraste. Šta god da uradi, o tome se piše naveliko i naširoko, On je pravi magnet za Medije, a ako se uzme u obzir da je u posljednjih godinu dana podijelio skoro 1.100 eura narodu Srbije u vidu jednokratnih pomoći, onda se može reći da je uradio jako puno za svoj narod. 

Ako tome dodamo da je u posljednjih godinu dana izgradio nekoliko velikih kovid bolnica širom Srbije, da gradi ceste, i da je u Beogradu trenutno u izgradnji 37 novih zgrada na samom Dunavu, onda vam je jasno da za Srbiju trenutno i nema neke krize. Međutim, i pored svega toga, uvijek imamo ljudi koji ga ne vole i koji ga osporavaju. 

Dragan Đilas je prvi na listi, njegov najveći protivnik, koji se služio svim i svačim da ospori njega i njegov rad, ali ga je Vučić politički demolirao na prethodnim izborima, kad aje uzeo preko 2,5 miliona glasova u samoj Srbiji. Koliko je zapravo korektan prema narodu Srbije, baš prije tih izbora je pokazao i svoj imovinski karton, i sa čime raspolaže od nekretnina. 

Zna se da dolazi iz bogate porodice, i da njegovi roditelji imaju trosoban stan u centru Beograda, kao i jedan manji na Dedinju, te jednu porodičnu kuću i voćnjak. Brat također, ima jedan stan, dok predsjednik Srbije ima samo jednosoban stan, vrijednosti 180.000 eura na Novom Beogradu. Bivšoj ženi je ostavio trosoban stan na Kalamegdanu, a kada se sve sabere, njihova zajedniučka vrijednost je oko 1,2 miliona eura.