Kada je reč o Šerifu Konjeviću, on važi za jednog od popularnijih pevača na bosansko-hercegovačkoj sceni, te neko ko iza sebe ima mnogo hitova. Njegova je kraijera započela sedamdesetih godina, kada je u Srajevu imala priliku da se upozna sa Nazifom Gljivom. To je trenutak kada je njegova karijera krenula napred, a ništa manje ni danas nije uspešno. Verujemo da znate da je on jedan od najbogatijih pevača na javnoj sceni, međutim početak karijere mu ipak nije bio tako lak kako mnogi misle.

Tako je on nedavno započeo ispovest : – Ja sam krenuo da pevam u jednom restoranu u Bosni, ali sam tu više došao da učim da pevam, da steknem rutinu i kad se završi to pevanje čekali su me metla i krpa, i ja sam posle toga čistio tu kafanu i WC – ispričao je pevač, potom nastavio : – U tom momentu je u moje mesto došao Ljubo Kešalj i još neki pevači, i on me je snimio na neku traku i odneo u Sarajevo i pusti čoveku kojeg je moj otac zaposlio kao direktora muzičke škole, i on, kada je čuo za mene, poslao me je kod Damira Babića i isto veče sam počeo da pevam u jednom lokalu.

To veče sam završio s pevanjem i otišao kod konobarice po metlu i krpu, došao je gazda tog lokala da mi kaže da od sutra imam duplu platu i to je bilo presudno u mom životu i karijeri. Posle dva dana sam otišao u Beograd i krenuo je na neki način – prisetio se Šerfi Konjević u emisiji “Iz profila”.