Poznati bosanskohercegovački pjevač Haris Džinović je vlasnik ogromnog broja hitova i nedavno je sagradio vilu na Senjaku, ali on nije uvijek bio bogat čovjek, a sada je otkrio šta je sve radio u životu kako bi preživio.

Prije nego što je počeo da se profesionalno bavi pjevanjem, Haris je čak i kanale kopao:

– Imao sam samo 16 godina kada sam počeo da zarađujem svoj prvi novac. Tada sam svirao u jednom folklornom društvu i za to primao platu, ali sam se istovremeno bavio raznim drugim poslovima. Čistio sam, kopao sam kanale, ma svašta sam radio u životu. Čak sam prodavao i novogodišnje čestitke, a kupovao sam ih u Italiji i onda ih ovde preprodavao – ispričao je Džinović koji tvrdi da mu je taj period ostao u jednom lijepom sećanju:

– Bilo je tu zaista lijepih para, a od svih tih poslova sam skupljao novac za skijanje.

Pjevač se u mladosti dugo dvoumio oko toga da li da se bavi muzikom ili da se ipak bavi nekim sportom.

– Talenat je ipak presudio da se fokusiram na muziku. Govorili su mi da treba da se posvetim pjevanju, ali ja sam tada više volio igrati fudbal. I on me je par godina odvlačio od pjevanja ali, vratio sam se muzici zato što nisam bio dovoljno talentovan da bih postao uspješan fudbaler. Nisam bio predodređen za to, odlučio sam se za ono što mi je lakše i veći merak, a donosi mi sigurniju budućnost i veću zaradu- iskren je Haris.