Aleksandar Milić Mili je jako dugo prisutan na muzičkoj sceni u Srbiji ali ga je javnost bolje upoznala od kada je postao član žirija u najgledanijem muzičkom takmičenju u regiji Zvezdama Granda. Kada je u pitanju njegov privatni život Mili je jednom prilikom ispričao kako je u Beogradu upoznao svoju sadašnju suprugu Ninu.

U to vrijeme je sasvim slučajno Mili živio u jednoj raskošnoj vili na Dedinju koju je samo dobio na korištenje a u njoj je bila rezidencija Kineskog ambasadora. Mili je ispričao kako je samo njegova spavaća soba imala 250 kvadrata i da su se mnogi pitali od kud mu toliki novac a niko nije znao da on samo koristi tu kuću.

On je često pozivao neke djevojke kod sebe i zajedno su gledali filmove i družili se a one su o njemu pričali Nini koja je u to vrijeme živjela u Italiji. Tako je Nina steklautisak da se radi o nekom tipu koji živi kao car a on se ubrzo morao preseliti u jednu garsonjeru na Dorćolu koja je imala samo 15 kvadrata.

Kada je napokon upoznao Ninu, čim je vidio znao je da je ona žena njegovog života i nakon što se pola godine kasnije vratila u Beograd na proslavu Nove godine on je bio sa njom. Pitao je da li ima dečka a ona mu je odgovorila da ima na šta joj je Mili rekao da ga nazove i da mu kaže da od njih nema ništa. Ona se sva u čudu nasmijala jer su se tada vidjeli tek drugi put ali ga je poslušala i otada imaju savršen brak.