Do 25. jula bit će bez vrućine, a onda jače otopljenje, dok su oko 26. jula opet moguće ekstremno visoke temperature.

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano, dok će u Banatu uz lokalni razvoj oblačnosti pojaviti kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Najniža temperatura će biti od 14 do 20., najviše od 24 do 27 stepeni celzijusovih, saopštio je RHMZ.

Duvaće umjeren i slab, sjeverozapadni, na istoku povremeno i jak vjetaj, a krajem dana u slabljenju. U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano, najniža temperatura će biti oko 16, a najviše oko 26 stepeni. Prema izgledima vremena za sljedećih sedam dana, do 28. jula bit će pretežno sunčano vrijeme. U planinskim predjelima ponegdje popodnevni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, a do subote temperatura će biti bez bitnije promjene.

Dugoročna prognoza
Ciklon koji nam je u proteklim danima donovio vrlo obilne padavine, polako odlazi dalje od nas, tako da njegov uticaj prestaje, ovako je saopštio meteorolog Marko Čubrilo.

Sve do petka naš region će se nalaziti pod zapadnom periferijom anticiklona preko koje će strujati suh, ali relativno svjež zrak tako da se bez obzira na suho vrijeme ne očekuju visoke temperature kao što su bile.

Noćni minimumi će biti čak i dosta niski, pogotovo u višim predjelima, dok će se dnevni maksimumi uglavnom kretati od 23 do 27 stepeni, a samo na jugu do oko 22 stepena Celzijusa.

– Za vikend centar anticiklona će se izmjestiti nad naš dio Evrope, dok će Veliku Britaniju i zapadnu Evropu zahvatiti nova ciklonska aktivnost. U toplom sektoru tog ciklona opet počinje povlačenje toplog, subtropskog, zraka tako da će temperature opet biti u porastu i za vikend će na kopnu početi dostizati, a možda i malo prelaziti 30 stepeni Celzijusa, dok će na jugu već biti oko 35 stepeni Celzijusa – objasnio je meteorolog Čubrilo.