Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao je u toku dana četvrti zemljotres sa epicentrom u Albaniji od kojih je najsnažniji bio jačine 5,4 stepeni po Rihteru! Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao je u 16:04 snažan zemljotres sa epicentrom na 3 km severozapadno od drača u Albaniji!

Jačina ovog zemljotresa u epicentru iznosila je 5.4 po Rihterovoj skali. Centar ovog zemljotresa lociran je na dubini od 10 km. Danas u 16:15 registrovan je još jedan jak zemljotres takođe sa epicentrom u Albaniji! Jačina ovog zemljotresa u žarištu iznosila je 5,2 stepena po Rihterovoj skali. Poslednji zemljotres danas u Albaniji, registrovan je u 16:48 sa žarištem 29 kilometara od Kavaje, jačine 3,2 stepena po Rihterovoj skali.

Prvi zemljotres sa žarištem u centralnoj Albaniji registrovan je jutros u 11:37 časova. Jačina ovog zemljotresa bila je 3,2 stepena po Rihterovoj skali. Zemljotres je u 16:05 registrovan i na 13 km jugozapadno od Črnomelja u Sloveniji! Jačina ovog zemljotresa u žarištu iznosila je 2,4 stepena po Rihterovoj skali.