Posljenjih mjeseci , cijeli svijet je u stresu i opterećen je korona virusom. Ubistva i samoubistva se svakodnevno dešavaju , tu su i saobraćajne nesreće , napastovanja , nasilja u porodici i slično , tako da mnogi budu iznenađeni kada na internetu nalete na pozitivnu temu , koja nema veze sa crnom hronikom .

 

Prije situacije sa pandemijom korona virusa , mnogi ljudi sa Balkana , naročito oni koji su završili medicinsku školu ili fakultet , masovno su svoje zaposlenje tražili u zapadnim zemljama , pretežno u Njemačkoj , jer je tamo ovaj posao mnogo bolje plaćen nego kod nas.

Nekako je bilo normalno za medicinske sestre da traže bolje uslove , jer su kod nas stvarno slabo plaćene , ali je uvijek svima teško padalo kada dobri ljekari i doktori napuštaju naše bolnice i odlaze u druge zemlje. U Americi je svoju sreću našao i naš doktor Vailije Vujović , koji je tamo poznati stručnjak , a koji je porijeklom iz Srbije. On je specijalista plastične hirurgije u Portlandu. Naime , tamošnje novine , su ovog doktora prošle godine proglasile za najzgodnijeg .