U nastavku današnjeg članka dataći ćemo se zdravlja i zasigurno jednog od najčešćih problema današnjice , a o kojem se malo priča. Prepoznavanje simptoma određenog problema je zasigurno već pola puta do ozdravljenja. Naime , kada u jetri postoji masnoća , ona se smatra normaalnom , ali ako ne čini više od 10 odsto težine jetre, u suprotnom je reč o steatozi.

Poznato je da 80 odsto onih koji su gojazni imaju masnu jetru , te da na pojavu navedene bolesti mogu da utiču razni čibenici , kao što su : tablete , alkohol , virusne bolesti itd. Česta je pojava u trudnoći zbog hormonskog stanja , a također i genetika igra veliku ulogu. Naime , navedena bolest može da traje godinama , jer nema nikakve upozoravajuće simptome , ali kada dođe do komplijkacija , koje su opasne , onda dođe i do pojave simptoma. Najčešći simptomi sa kojima se bolesnih uputi kod ljekara jeste uporna mučnina, slabost, bolovi ispod desnog rebarnog luka, nadimanje stomaka, glavobolja…

Tokom vremena ovi simptomi mogu da postanu sve izraženiji , te masna jetra može da dovede i do nekih ozbiljnijih slučajeva ,te u najgorem slučaju i do hepatocelularnog karcinoma. Lečenje masne jetre je težak posao. Međutim, ovo je stanje koje obično može da se tretira jednostavnim promenama životnog stila, promenama u ishrani i korišćenjem određenih prirodnih sredstava. Jbukovo sirće , maslačak i sladić pokazali su se kao jako delotvorni u problemima sa masnom jetrom , a također odlična prirodna sredstva za masnu jetru su i zeleni čaj, sok od limuna, kurkuma, indijski ogrozd, papaja. Ostatak teksta pročitajte ovde.