Kako smo svi upućeni, građevina i arhitektura nije nimalo lagana vrsta posla. Poznato je da ljudi koji se bave ovakvim vrstom posla, moraju proći kroz raznoraznu vrstu obuke, da bi se što adekvatnije pripremili za svoj izabrani zanat, ali isto tako da bi pomogli ljudima u ostvarivanju njihovih želja. A samim tim i sopstvenom napretku.

Za arhitekturu možemo reći da je jedno kompleksno polje u građevinarstvu, a i da je cijenjena kao i sama umjetnost, a ako sagledamo i sv možemo i reći da je jedna vrsta umjetnosti. Imamo puno arhitekta koji su jako poznati po svojim prelijepim a i isto tako i bizrnim djelima koje učine od zgrada. Građevina ima razne stilove, i oduvijek su postojali, adanas obilježavaju neke najzanimljivije gradove u svijetu. Od ranih vrsta kao što su gotika i romanika pa do same moderne arhitekture, stvarno imamo šta i vidjeti.

Tako imamo i one arhitekture, kojima je cilj sama fukcionalnost, ali ne i estetika. To ponekad ne pođe po samom planu, pa sami rezltati budu ili smiješni ili užasni. U današnjem postu ćemo vam pokazati nešto što pripada u ovu drugu kategoriju. Jedna od kuća koju ćemo vam prikazati na slikama, je vjerovatno trebala biti najosnovnija kuća kojoj estetika nije bila prioritet, nego samo da porodica koja je trebala u njoj živjeti ima svoj dom. To je bio sami cilj, ali ono što se desilo na kraju je u neku ruku blesavo i samim time nevjerovatno.

Onaj ko je gradio nije na vrijeme obraćao pažnju, pa je uspjelo doći do velike greške. Kako vidimo, vrata ove kuće su na kraju skoro pa metar bila odignuta od samog tla, tako da svako ko bi htio da uđe u kuću morao da se popne u nju. Na vama je da procjenite u koju kategoriju ovo spada.